Misiunea Alpro Grup

Misiunea Alpro este de a proiecta şi construi faţade inovative în colaborare cu marile birouri de arhitectură, prin aplicarea de soluţii ce înglobează înaltă tehnologie.

Investind permanent în găsirea celor mai eficiente soluţii, sisteme şi tehnologii, precum şi utilizând materiale inovative, Alpro îmbunătăţeste permanent calitatea închiderilor arhitecturale pentru a satisface cele mai exigente dorinţe ale clientului. Scopul nostru este să oferim soluţii competente pentru a răspunde nevoilor clienţilor noştri, colaborând cu arhitecţi şi beneficiari din faza de proiectare până la finalizarea montajului.

Angajamentul nostru de a promova aplicarea tehnologiilor ecologice în construcţia de faţade a dus la economii considerabile de energie, contribuind la salvarea mediului înconjurător, precum şi la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în interiorul clădirilor.

Filozofia Alpro Grup

Valorile fundamentale care stau la baza filozofiei Alpro sunt serviciile oferite arhitecţilor şi clienţilor. Ca urmare, toate resursele sunt direcţionate spre deplina satisfacţie a clientului şi calitate, urmărite prin intermediul inovaţiei tehnologice constante.

Dorinţa sa de a elabora soluţii inovatoare în proiectarea şi construcţia de faţade, fac ca Alpro să se găsească în mod constant în căutarea de noi soluţii şi tehnologii. Faţadele arhitecturale construite de Alpro sunt dovada capacităţii de a crea.

Soluţiile tehnice dezvoltate intern de către Alpro sunt alte câteva dintre atuurile sale principale. Peste ani soluţiile de proiectare au devenit adevarate active ale companiei.

O faţadă bine proiectată nu urmăreşte doar aspecte pur estetice, optimizează performanţa clădirii pentru a obţine o iluminare eficientă, izolare termică şi acustică, precum şi o cât mai uşoară intreţinere în timp a clădirii.

Capacitatea de organizare şi planificare a activităţilor sale, combinată cu controlul calităţii efectuat pe parcursul întregului proces de producţie permit Alpro să abordeze lucrări complexe, maximizând eficienţa şi profitabilitatea, reducând pierderile de materiale şi limitând costurile generale ale lucrărilor.


Tehnologia Alpro Grup

În ceea ce priveşte cercetarea şi aplicarea unor tehnologii inovatoare eco-compatibile, cunoscute sub numele de tehnologii verzi, Alpro colaborează cu companii şi laboratoare importante, menţinând un schimb constant de informaţii pentru a crea închideri arhitecturale care includ tehnologii verzi.

Aplicarea tehnologiilor verzi ne permite să obţinem la costuri de construcţie aproximativ egale, o economie de energie de peste 20%, reducându-se astfel poluarea mediului şi crearea de spatii de lucru iluminate natural. Acest lucru duce la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în interiorul clădirii şi la bunăstarea şi productivitatea persoanelor care le ocupă.

Folosind tehnologii verzi, Alpro produce faţade arhitecturale active sau pereţi activi, care interacţionează cu exteriorul prin intermediul celulelor fotovoltaice. Economia de energie se realizează prin exploatarea energiei solare cu ajutorul panourilor solare. Spre deosebire de faţadele tradiţionale pasive, faţadele active pot fi complet transparente, reducând astfel consumul de lumină artificială, sporind izolarea termică, acustică şi asigurand un confort sporit.

Deşi tehnologiile verzi sunt deja într-un stadiu avansat de dezvoltare şi de aplicare, Alpro continuă să investească în îmbunătăţirea acestor tehnologii, cu obiectivul final de a crea clădiri cu consum de energie cât mai mic, într-un efort de a conserva şi proteja mediul înconjurător.


Istoria Alpro Grup

Adrian Subţirică a fondat Alpro srl în anul 1995, compania pornind iniţial ca o mică firmă de proiectare. Alpro a început să lucreze pentru dezvoltatorii mici şi contractori generali din Bucuresti şi împrejurimi, oferind servicii de proiectare pentru pereţi cortină şi placări de faţade.

Bucurându-se de aprecierea arhitecţilor şi clienţilor, Alpro investeşte în anul 1997 în prima linie de fabricaţie a tâmplăriilor din aluminiu şi începe recrutarea de personal pentru activitatea sa în expansiune.

Alpro a continuat să construiască un portofoliu impresionant de clienţi, realizând numeroase proiecte de prestigiu şi acumulând o multitudine de competenţe şi cunoştinţe în procesul realizării de faţade. Acest lucru a permis companiei să se dezvolte permanent şi să devină una dintre cele mai importante companii de proiectare şi construcţie de faţade din România.

Strategia Alpro Grup

Preocuparea pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite arhitecţilor şi clienţilor, de asemenea, Alpro continuă să se angajeze în cercetarea şi dezvoltarea de sisteme inovatoare şi tehnologii de construcţie.

Alpro doreşte să-şi consolideze poziţia în România, unde Alpro are deja un rol important, şi de a extinde afacerea pe noi pieţe din Europa.

Certificări Alpro Grup

Sistemul Alpro de management al calităţii include EN ISO 9001 şi certificarea CE a IFT Rosenheim, Germania.

Dezvoltarea acestor sisteme va continua, în scopul de a face faţă cerinţelor şi specificaţiilor clienţilor noştri.